U Moersu proslavljena Prva Sveta Pričest

U nedjelju, 05. svibnja 2019. pod svečanom svetom misom u 13 sati, u Hrvatskoj katoličkoj Misiji Donja Rajna sa sjedištem u Moersu, u crkvi Sv. Martina u Repelenu,

sedmero djece trećeg razreda osnovne škole  pristupilo je po prvi puta sakramentu sv. Pričesti ili Euharistije. Pod geslom: ''Ja sam Kruh živi koji je s neba sišao'' Iv 6, 51

Svečano u procesiji, zajedno s ministrantima i voditeljem Misije fra Josipom Filipovićem, prvopričesnici su krenuli u crkvu. Puna crkva vjernika, prijatelja i rodbine pratila ih je svojim pogledima i pjesmom dok su ponosno koračali crkvom do svojeg mjesta koje je bilo uz oltar. 

Na samom početku misnoga slavlja fra Josip je pozdravio sve nazočne i iskazao zahvalnost i radost 'što smo se okupili kao zajednica da ovim mladim ''ljudima'' iskažemo podršku na njihovom vjerničkom putu. Zatim je jedan od predstavnika roditelja pozdravio sve nazočne i potaknuo da u sabranosti, molitvi i pjesmi pratimo prvopričesnike na njihovom putu prema Gozbi Tijela i Krvi Kristove. 

Paleći svijeću na plamenu Uskrsne svijeće, prvopričesnici su obnovili svoja krsna obećanja i time kazali da žele biti Kristovi učenici i slijediti njegov put.

Za vrijeme misnoga slavlja prvopričesnici i njihovi roditelji  su zajedno sa Zborom Mladih Misije, uz pomoć pastoralnog suradnika Darka Lovrinovića sudjelovali u pjevanju, molitvi vjernika, prinosu darova, kao i u recitacijama. 

Na samom koncu mise, uz lijepe recitacije i zahvale koje su prvopričesnici iskazali, posebnost je u tome što su zajedno s pastoralnim suradnikom Lovrinovićem odsvirali na instrumentima gitare, frule i sintesajzera poznatu pjesmu „Ima jedna duga cesta“. Oduševljeni vjernici, roditelji, rodbina i drugi prisutni  su ih ispratili gromoglasnim, dugim pljeskom, nakon kojeg je uslijedio svečani blagoslov, zajedničko fotografiranje i dodjela poklona.  

 

Tekst: JF

Foto: Mile Verkić

 

HRVATSKA KATOLIČKA MISIJA DONJA RAJNA

KROATISCHE KATHOLISCHE MISSION AM NIEDERRHEIN

Lintforter Str. 83, 47445 Moers

Tel. 02841/72013

Fax. 02841/71747

E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Back to Top