Svečano euharistijsko slavlje, koje je ponovno nakon tri godine održano u dvorištu Misije u Repelenu,  vodio je voditelj misije, fra Josip Filipović. 

Na misnom slavlju okupilo se preko tri stotine vjernika ove Misije, koji su porijeklom iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Svetkovinu Tijelova i ove godine tradicionalno je svojim izvedbama uljepšao Crkveni zbor Misije pod vodstvom pastoralnog suradnika Misije, Darka Lovrinovića.

Na kraju euharistijskog slavlja fra Josip Filipović se zahvalio svim vrijednim članovima misije koji su pomogli, i sudjelovali na bilo koji način, u organizaciji druženja, kroz pripremu hrane, kolača, serviranju i logistici. Napomenuo je da će svi prihodi od prodaje hrane i pića ići u dobrotvorne svrhe: za pučku kuhinju i pomoć djeci s posebnim potrebama.

Na kraju je, kao posebni gost na ovom misnom slavlju,  sve vjernike pozdravio i referent Dušobrižništva za katolike drugih materinskih jezika biskupije Münster, Franz Thomas Sonka.

S obzirom da blagdan Tijelova predstavlja svečani spomen ustanovljenja sakramenta Euharistije ili svete Pričesti, na samom kraju misnog slavlja župnik je još jednom čestitao svim ovogodišnjim prvopričesnicima na primanju sakramenta Prve svete pričesti. Ove godine sakrament sv. Pričesti primilio je šestero provopričesnika, a proslavljen je 22. travnja u crkvi sv. Martina u Repelenu. Slavlje Prve svete pričesti bilo je u znaku ribe koja je simbol kršćanstva iz doba progona kršćana i predstavlja trajni simbol kršćanske vjere, posebno euharistije. Na svetkovini Tijelova provopričesnici su, obučeni u svečane haljine, zajedno s ministrantima pomogli oko posluživanja kod oltara te tako pripomogli da bogoslužje bude još ljepše i svečanije. 

 

Proslava svetkovine Tijelova nastavljena je, nakon misnog slavlja, uz tradicionalni zajednički ručak i druženje u dvorištu misije. 

 

Tekst: Maja Jukić & DL

Foto: HKM Moers