BLAGDAN SV. ANTE U MOERSU

Svetom misom i blagoslovom djece obilježen blagdan Sv.Ante u HKM Donja Rajna Moers


U Hrvatskoj katoličkoj misiji Donja Rajna Moers obilježen je i proslavljen najomiljeniji svetac Katoličke crkve Sv. Anto Padovanski, svetac cijeloga svijeta.
Kao i svake godine, vjernici su se i ovog 13. lipnja , u 19.00 sati okupili u misijskoj kapeli, gdje je svetu misu slavio voditelj Misije fra Josip Filipović. Među velikim brojem župljana, u dvorištu Misije posebno su se isticali veseli mališani, koji su došli i na antunovski blagoslov ljiljana i djece. Upravo je djecu fra Josip posebno pozdravio na samom početku misnoga slavlja, posvećujući ovu svetu misu i molitvi za djecu i mlade. Crkveni zbor i Zbor Mladih Misije uz glazbenu pratnju pastoralnog suradnika Darka Lovrinovića uljepšali su ovaj blagdan prigodnim pjesmama svetom Anti. Na samom koncu mise, fra Josip je izmolio blagoslovnu molitvu, te blagoslovio djecu, mlade i sve prisutne. 
Nakon misnog slavlja, u prostorijama Misije nastavljeno je ugodno druženje vjernika uz kavu, piće, ali i kolače koje su donijeli župljani koji slave imendan.

 

Tekst: Maja Jukić

Foto: HKM Moers

HRVATSKA KATOLIČKA MISIJA DONJA RAJNA

KROATISCHE KATHOLISCHE MISSION AM NIEDERRHEIN

Lintforter Str. 83, 47445 Moers

Tel. 02841/72013

Fax. 02841/71747

E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Back to Top