Hrvatska katolička misija Donja Rajna Moers proslavila 40. godišnjicu svoga postojanja

U subotu,  09. lipnja,  Hrvatska katolička misija Donja Rajna Moers koju vodi fra Josip Filipović proslavila je 40 godina postojanja.

Svečanost je započela koncertom u crkvi Sv. Martina – Repelen na kojem su nastupili zbor mladih sa nekoliko prigodnih pjesama kao i mješoviti pjevački zbor iz ove misije. Uz domaće zborove nastupio je i njemački mješoviti pjevački zbor Lembeck kojeg vodi profesor Branko Baf.

Na kraju ovog koncerta nastupila je Klapa Bandira iz Düesseldorfa te su sa svojim izvedbama oduševili sve prisutne i zavrijedili veliki pljesak.

Svečano euharistijsko slavlje predvodio je pomoćni biskup, biskupije Münster Dieter Geerlings sa još deset svećenika.

Na početku je sve pozdravio voditelj ove misije fra Josip Filipović iskazavši svoju zahvalnost svima što su došli uveličati ovaj veliki jubilej misije.

Na poseban način je pozdravio njemačkog župnika ove misije Heinricha Bösinga, referenta za strance Franz-Thomas Sonka, tajnika provincije Bosne Srebrene fra Damira Pavića, bivšeg dugogodišnjeg voditelja ove misije fra Marka Jukića, generalnog konzula RH u Düsseldorfu dr. Ivana Bulića, delegata za hrvatsku pastvu u Njemačkoj vlč. Ivicu Komadinu te biskupa Dietera Geerlingsa.

Biskup Geerlings je čestitao ovaj jubilej svim okupljenim hrvatskim vjernicima te zahvalio za jedan zajednički rad svih ovih godina.

-Iako smo imali različite jezike braća smo po vjeri i dobro smo se razumjeli upravo kao na početku naše vjere za vrijeme Isusa Krista – rekao je biskup Geerlings.

U ime provincije Bosne Srebrene i svih fratara koji se nalaze na službi u Njemačkoj, tajnik provincije Bosne Srebrene fra Damir Pavić, čestitao je 40. rođendan ovoj misiji prije svega njenom voditelju fra Josipu Filopivić te svim vjernicima da i dalje u duhu vjere i zajedništva rade za dobrobit svojih obitelji i Katoličke crkve.

Generalni konzul RH u Düsseldorfu dr. Ivan Bulić također je uputio čestitke na ovome jubileju.

„Izuzetno me veseli dragi Hrvatice i Hrvati što sam danas ovdje sa vama u ime generalnog konzulata RH iz Düsseldorfa te na taj način u ime Vlade RH na ovu 40.obljetnicu HKM Donja Rajna Moers. Slavimo 40. obljetnicu to znači da slavimo 40. godina života u vjeri te zajedničkog napora svećenika i hrvatskog naroda na očuvanju hrvatskog jezika i kulture na ovim prostorima“ - rekao je generalni konzul dr. Ivan Bulić.

Nakon misnog slavlja organiziran je zajednički ručak i druženje u dvorištu misije– Repelen.

Za tjelesnu okrjepu pobrinuli su se vrijedni članovi misije,a za dobro raspoloženje zaduženi su bili Damir Žilić sa svojim VIS Jorgovani.

 

 

 

Izvor  Fenix-magazin / Zvonko Bosnić

HRVATSKA KATOLIČKA MISIJA DONJA RAJNA

KROATISCHE KATHOLISCHE MISSION AM NIEDERRHEIN

Lintforter Str. 83, 47445 Moers

Tel. 02841/72013

Fax. 02841/71747

E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Back to Top